Üzemeltető: Blogger.

Countdown

2010. július 8., csütörtök

Kristen pitéje

A recept a JustKStew oldalról származik és ezer köszönet érte és a fordításért is Annie-nak. :-)

175 fokra előmelegíteni a sütőt


Hozzávalók:
  • 3 csésze japán naspolya (2 doboz konzerv)
  • 1/2 csészényi lé a konzervből
  • 1 csésze cukor
  • 1/2 teáskanál szegfűbors (jamaikai)
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • Fél citrom leve
  • 1/4 csésze liszt
  • 1/2 csésze száraz áfonya

Töltelék:  
  • 3 zacskó instant zabdara/zabliszt [szerintem ez a búzadara] (fahéjas-almás ízű)
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze olvasztott vaj

Elkészítés:
Vágd kettőbe vagy háromba a naspolyákat majd tedd bele egy közepes méretű serpenyőbe a naspolyalével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével és az áfonyákkal együtt. Lassú tűzön tartsd 15 percig. Lassan szórd bele a lisztet. Majd főzd lassú tűzön még 5 percig.

Vajazd ki belülről a szuffléformát vagy a kis jénaitálat (pités tál). Tedd bele a gyümölcskeveréket (háromnegyedig legyen tele).
Keverd össze a zablisztet a barna cukorral és a liszttel egy tálban, majd add hozzá az olvasztott vajat és a [maradék?] keveréket míg a dara állaga vajas és darabos(?) nem lesz.
A szuffléforma vagy a pités tál tetejére tedd rá a darás keveréket és süsd 30 percig.
Fagyival tálald.
Ui:. Langyosan tálalva a legjobb!

Megjegyzések:
A szuffléformára azt írta, hogy ramekins, a pités tálra pedig a casserole-t avagy pie dish-t írta, mindkettőre nézzetek rá és azután válasszatok tálat, utóbbinál azt hiszem a jénais tál kifejezés nem a legjobb, de nem tudom mi a rendes neve.

A zabdara/zablisztre az oatmeal kifejezést használja, nekem a szótár ezt a két kifejezést dobta ki és mivel nem vagyok nagy szakácsguru, fogalmam sincs, hogy van e különbség a zabdara/liszt és a búzadara között. Szerintem nincs.

Azt sem tudom, hogy a japán naspolya és a sima naspolya között van e különbség, gyanítom van, talán a japán fajta édesebb, de őszintén megmondva erről sincs fogalmam.

A csésze méretéről annyit, hogy itt egy táblázat, használjátok az átváltáshoz: egy csésze liszt a recept szerint 12 dkg lisztnek felel meg.

1 megjegyzés:

Cat írta...

Na végre! Amióta hallottam Tay-t és Robot is áradozni erról a pitéről, azóta szeretném megkóstolni... és végre meg van a recept és megcsinálhatom :-) Persze csak ha kapok hozzá mindent. Mondjuk nem tudom, hogy szeretem-e a naspolyát, de belehalok ha nem próbálhatom ki ;-)

Ha valaki megcsinálta meséljen milyen!

Megjegyzés küldése

Blog Archive

Twimoms Hungary Fórum

Rendszeres olvasók

Twimoms Chat

Látogatók